03:33 am - Sunday 23 January 2022
-5°C
Tiranë

Ulpiana, një thesar ende i panjohur për turistët

Paradoks | 08:44 - 23.04.2018

Ulpianë – Parku arkeologjik Ulpiana, si një nga lokalitet më të rëndësishme arkeologjike në vendin tonë, vazhdon të tërheq vizitorë të shumtë vendorë dhe ndërkombëtar.

Vetëm nga muaji janar e deri më sot, këtë park e kanë vizituar rreth 4,000 vetë.

Ne këtë kohë, arkeologët kosovarë, në bashkëpunim me arkeologët gjermanë, janë duke punuar në identifikimin e minierave antike të këtij qyteti antik.

Por, edhe me tej problematike për këtë lokalitet arkeologjik vazhdon të jetë çështja e pronësisë së tokave. /21Media/


Etiketa: