03:42 am - Sunday 23 January 2022
-5°C
Tiranë

Shqiptarët me fes e me qeleshe [fotogaleri]

Fotogaleri24 FotoParadoks | 16:18 - 02.08.2017

Këto foto tregojnë disa pejsazhe të Shqipërisë rreth viteve 1914-1918, shume vende të cilat sot nuk ekzistojnë.

Koleksioni i rrallë i fotove me ngjyra përfshin qytete të ndryshme të Shqipërisë si Shkodra, Tirana, Vlora, Durrësi, Kruja etj.

Studiuesi Robert Elsie ka publikuar një album fotografish të Shqipërisë së viteve dhe e veçanta është se ato janë përpunuar duke u sjellë me ngjyra, duke u bërë si kartolina në ato vite.

Ky koleksion kartolinash të hershme të Shqipërisë, sigurisht jo i plotë, vjen nga vitet 1914-1918. “I jemi mirënjohës mikut të vjetër të Shqipërisë, z. Johen Blanken nga Hamburgu për dhënien në dispozicion të këtij koleksioni,” shkruan Elsie.

Fotogaleri


Etiketa: