Shqipëria Turistike 2017

Shqipëria ka qenë për rreth gjysmë shekulli e izoluar për shkak të regjimit të diktatorit Enver Hoxha. Në vitin 1991 erdhi demokracia dhe filloi edhe turizmi.

Saranda është njëra nga pasuritë më të mëdha, që ka hotele elegante, bare, restorante dhe ofron pamje magjike. Butrinti është një qytet i lashtë, me teatrin e saj të lashtë, banjot romake dhe kullat veneciane.

Gjirokastra është një tjetër mundësi dhe ky qytet është i mbrojtur nga UNESCO. Ksamili është vetëm 15 km larg Sarandës dhe është një vend i përsosur për shëtitje, ndërsa plazhi është fantastik me një det të pasur si kristali.

Më pas në këtë shkrim tregohet se ku gjendet Shqipëria dhe historia e saj. Gjithashtu tregohet për pasuritë e saj, si dhe shqiponjën, që është simboli i shqiptarëve, kurse ushqimi është shumë i mirë dhe i pasur me produkte vendase.

[youtube CiJNst6WBzk]

Tags: ,