11:31 am - Wednesday 19 January 2022
1°C
Tiranë

‘’SHQIPERIA ETNIKE’’ me territore të tkurrura shqiptare!!?

Paradoks | 15:56 - 31.10.2017

Autor: Savash VELIU

Për ti ndëshkuar ish popujtë ballkanas nga e kaluara perandorake e Perandorisë Osmane, sot BE dhe SHBA (një kohë ANTANTA) kishinë projektuar dhe sajuar plane të sofistikuara afatgjate deri në detaje duke mbështetur pushtete antishqiptare mbi metoda të fashitjes sistematike të popullatave nëpërmes luftërave ndërfqinjësore më pas edhe ndërvllezërore.

Me ato planprojekte kobzeze të sionistëve jehud perëndimorë që në fillim vitet e shekullit XX themeluanë organizatat terroriste ‘’Ustashi’’ kurse më vitin 1907 në Prokuplje të serbisë ai ‘’Çetnici’’ me preteks për t’i ndërsyer kombet të nxitur me Luftëra Ballkanase kundra njëra tjetrës.

Për ti kontrolluar më lehtë të gjithë kombet ballkanasë ky planprojekt arriti të copëtoj tokat shqiptare por edhe ato të sllavëve në disa shtete të vogla duke hapur korridorin për dalje të perëndimorëve në portin e Selanikut drejtë tokave energjetike të Lindjesë së Mesme, gjë që edhe sot vazhdon.

Por pas shpërbërjes së tokave të ish perandorisë Osmane lindi problem i Rivalitetit se kush do ti zotëroj ato toka dhe sikurse nga Zoti u ndëshkuan këto forca të errta Perëndimore duke u futurë në dy Luftëra të mëdhaja vrastare Botërore mes veti … Prandaj nëse nuk i dijmë mirë këto të ngjara, atëherë kurrë nuk do të arrijmë ti kuptojmë lojrat të ridizajnuara nga të njëjtët protagonistë e së kaluarës së errët dhe të sotmes!

… Edhe sot fatkeqësisht në Maqedoni kjo metodë po procesohet për të asimiluar, çkombëtarizuar dhe shpopulluar shqiptarët prej këtyre trevave shqiptare perëndimore dhe atë lindorë nga jokristianët e maqedonisë në saje të ‘’zgjuarsisë’’ apo më mirë me thënë nga bashkëpunuesit ‘komunjarë’ nacionalist shqiptar të instaluara prej aparatit shtetëror….

Po edhe sot rrezikohet populli shqiptar të vazhdoj të vetizolohet si popullë human dhe i pa negocueshëm në saje të lojërave të së kaluarës përpara padrejtësive dhe politikave të jashtme të padrejtëve dhe kriminelëve’’ brenda pushtetit që me mish e shpirt punojnë për ruajtjen e aparatitë sllav të pushtetitë shtetëror mbi jo-sllavët përmes vetizolimit të tyre…

Me dekada ky popull shqiptar i vuanë pasojat e politikës antishqiptare të ushtruar verbërisht nga nacionalistët ekstrem shqipfolës që një pjesë e popullit të hutuar të merr anën e ndarjesë në kampe të ndryshme politike dhe shoqërore që do të fundosë besimin në forcën politike shqiptare që vë në pyetje se ndoshta ka ardhur koha të fashiten partitë të skaduar prej skenës politike duke u zëvendësuar me Lëvizje Civile apo Qytetare…!?

Per fat të keq ata që duhet të jenë udhëheqës, kreator të politikave në të mirë të popullatës janë mbyll dhe janë në shërbim të interesave shumë të ngushta personale dhe partiake duke flijuar komplet popullatën nën aparatin shtetëror. Të mbyllesh për shërbim personal është një e keqe por, kur të mbyllesh dhe bëhesh qor dhe mendjengusht e pa vizion kolektivishtë ajo është shkatërruese dhe e padurueshme për shoqërin që pritjet i ka më të mëdhaja sesa mundësit…!
Kështu dua një çast të rikujtojm kohën pas konfliktit të 2001-të kur Branko Cërvenkoski lideri i LSDM-së kur tha; ‘’Pas kësaj akti do të shohin Shqiptarët me kë do të kenë punë’’! Dhe pas kësaj kërcënimi të hapur erdhi në shprehje brutaliteti krimogen i ushtruar I LSDM-së mbi Tetovën dhe Gostivarinë, kurse dje edhe mbi ‘Lagjen e Trimave’ e tjerë!

Poashtu një politikan Maqedon i VMRO-së gjatë një tubimit partiak deklaroi: Vëllezër dhe motra Maqedonia ruhet dhe mbrohet në Tetovë. Kurse një tjetër deklaroi se sa më e dobët është Tetova aq më e fortë është Maqedonia. Dhe kështu pas vitit 2001 e këndej sllavët dhe prosllavët shqiptar të indoktrinuar nga ideologjia sahanlëpirëse aritën qëllimin që për dy dekada të nënshtrojnë dhe ti diciplinojnë gradualisht shqiptarët me prefekturat e tyre kinse shqiptare dhe ja ku jemi sot!….

Qeveritë maqedonase të kujtdoqofshinë, e Gruevskit apo Zaevit i takojnë të njëjtës KAUZ ose bllokut Pan-Ortodoksë, që punojnë për Serbinë, Bullgarinë dhe Greqinë me tentativ të minimizojnë faktorin POLITIK shqiptar të Maqedonisë, Kosovës dhe Shqipërisë për t’u hapur korridori që lidh posht serbinë me greqinë përmes maqedonisë ku pengesa e vetme është popullata shqiptare e rrethinës së Kumanovës që duhet të shpopullohet nga ky rajon shqiptar duke nxiturr exodus masiv për t’u kthyer rajoni pastër në rajon sllavo-ortodoksë…

Atë që se arriti terrori shtetëror me pushkë në Tanushë, Luboten dhe Haraqinë më vitin 2001, sot e arrin politika Zaeviste që Haraqinën ta merrë në tabak të servuar duke e shfrytëzuar si stimulim për synimin e ,,kolonizimit politik,, të mëtutjeshëm të mjediseve me shumicë shqiptare duke iu tkurrur territori etnik shqiptar si synim i kahmotshëm Çubrilloviçian, Rankoviçian, Mojsoviçian, Millosheviçian dhe resht të tjerëve deri më sot e tutje!

Dhe të gjitha këto vrasje arbitrore ndaj popullatës sonë për fat të keq janë kryer në saje të krerëve të partive të korruptuar me emra shqiptar ku shumica e popullit shqiptarë janë të dezinformuar për zhbërrjet selektive nga terrori pushtetmbajtës ja një shekull e më tepër… mjerisht!!!

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e paradoks.info.


Etiketa: