Procesorët e rinj të Intel, 30% më të shpejtë

Procesorët 18-core i9 në serinë e re Core X nuk janë gjithçka që Intel ka zbuluar sot. Kompania gjithashtu ka shfaqur një detaj të rëndësishëm rreth CPU-ve të saj të ardhshëm të brezit të ardhshëm 8 për përdorim komercial. Këto do të bëhen të disponueshme në gjysmën e dytë të këtij viti, si pasardhës të Core SKU-ve që aktualisht po shesin brezin e 7-të.

Intel thotë se procesorët e gjeneratës së ardhshme do të performojnë deri në 30% më mirë se ata ekzistues, të paktën në disa rrethana dhe për disa raste përdorimi.

Ashtu si procesorët Core 6 dhe 7 të gjeneratës, modelet e gjeneratës së 8-të gjithashtu do të ndërtohen duke përdorur një proces 14nm, por megjithatë në një “përsëritje të përsosur”. Arkitektura e re e gjeneratës së 8-të është emërtuar me emrin Coffee Lake.

Tags: ,