03:25 am - Sunday 23 January 2022
-5°C
Tiranë

Njihuni me fantazmat dhe sekretet e bazës ajrore të Gjadrit [video]

Paradoks | 23:29 - 30.07.2017

Duke ju referuar dokumenteve ekzistuese, nga mesi i viteve 60-të, për të përballuar më mirë shkeljet ajrore që vinin në hapësirën ajrore Shqiptare dhe si pikë nisje kishin Jugosllavinë, u vendos ndertimi i një aerodromi i cili do të kishte si rol kryesor parandalimin e shkeljeve nga aviacioni jugosllav.

Meqënëse vetë aerdoromi do të ndodhej shumë afër kufirit me Jugosllavinë dhe vetëm pak minuta fluturimi nga bazat e saj, u zgjodh një vend që ofronte mbrotje të mjaftueshme. Rezultati ishte, të krijohej një nga bazat më të veçanta në Evropë për nga projektimi dhe funksionimi.


Etiketa: