Ndryshimi i Ligjit për Liri Fetare i nevojshëm për anëtarësim në UNESCO

Prishtinë – Kryeministri i vendit Ramush Haradinaj, në seancën e sotme plenare në Kuvendin e Kosovës, ka prezantuar projektligjin për plotësimin e Ligjit për lirinë fetare në Kosovë.

Sipas tij, miratimi i këtij projektligji, rregullon statusin e bashkëisve fetare në Kosovë e po ashtu pozitën e tyre juridike dhe fondet e tyre, pasi është i nevojshëm edhe në anëtarësimin e vendit në UNESCO, njofton Klan Kosova.

”Ky projektligj është miratuar nga Qeveria e Kosovës më 2017-të. Me këtë projektligj njihen pesë bashkësi fetare në Kosovë”.

”Ky projektligj është hartuar bazuar në Konventat Ndërkombëtare. Në projektligj është shtuar edhe Bashkësia e Tarikateve të Kosovës”.

”Ligji është hartuar duke marrë për bazë të gjitha institucionet e ky projektligj është i nevojshëm për anëtarësimin në UNESCO”.

Tags: , ,