11:11 am - Wednesday 19 January 2022
-1°C
Tiranë

Hulumtimi i ri që tronditi Maqedoninë: Shqiptarët janë 875 mijë, ose 47.5% !

Paradoks | 18:40 - 09.08.2017

Shkup – Një gazetë kosovare ka mësuar nga një historian shqiptar i Maqedonisë, i cili ka bërë hulumtime disa vjeçare në kauzën se sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni.

Ai ka thënë për gazetën në fjalë se maqedonët me qëllim nuk e tregojnë të vërtetën, kjo sepse sipas tij maqedonët nuk janë më shumë se 30 përqind në republikën e quajtur Maqedoni apo siq njihet ndërkombëtarisht me emrin FYROM.

Ky hulumtim pritet që shumë shpejt të botohet me fakte hisorike dhe dokumente që deri tani nuk i ka ditur publiku.


Etiketa: