09:28 pm - Wednesday 11 December 2019

An error has occurred with the ICIT Weather Widget, if the issue persists through refreshing please contact the site administrator.

Elon Musk planifikon internet falas për tërë botën

Paradoks | 10:29 - 10.02.2018

Elon Musk, vizionari i cili krijoi PayPal, automobilat Tesla, SpaceX, dhe synon t’i ndërtojë “Qytetet Solare” (Solar Cities), tashmë e ka edhe një ide brilante, njofton Klan Kosova.

Ai planifikon t’i lansojë 4.000 satelitë në orbitën e ulët me qëllim që globalisht të ofrojë qasje falas në internet.

SpaceX, kompania e miliarderit, në janar e ka bërë të njohur kornizën fillestare të planit, ndërsa javën e kaluar ia ka parashtruar kërkesën zyrtare Komisionit Federal të Komunikimeve.

Nëse kjo ide nuk do të ketë pengesa të mëdha, sistemi global i internetit falas satelitor mund të jetë operacional brenda pesë vjetësh. Modeli i këtillë është propozuar edhe në të kaluarën nga kompanitë si Google dhe Samsung, por SpaceX tash e ka harduerin e nevojshëm.


Etiketa: