Apple rivalizon me Google dhe Amazon, vjen me Siri Speaker

Apple zakonisht nuk lanson produkt të ri në konferencën e saj vjetore WorldWide Developer (WWDC) të mbajtur në qershor, por këtë vit gjërat mund të jenë pak më të ndryshme. Ne kemi dëgjuar tashmë se kompania do të zbulojë një formacion të ri MacBook, një iPad të ri Pro, dhe të përfolurin altoparlant ‘smart’ që vjen i ndërtuar me Siri.

Sot një raport i ri thotë se folësi Siri i ka hyrë prodhimit, pas një periudhe shumë të gjatë të zhvillimit. Informacioni dyshohet se vjen nga “njerëz të njohur me këtë çështje.” Edhe një herë është zbuluar se një debutim zyrtar në WWDC është i mundshëm, por edhe në qoftë se ajo ka marrë hapësirë lansimi më 5 qershor, Siri Speaker do të fillojë të shitet vetëm “më vonë gjatë vitit.”

Ndryshe nga linja Amazon Echo e folësve të mençur dhe Home e Google, pajisja Siri do të ofrojë “tinguj virtual rrethues” dhe, natyrisht, integrim të thellë me produktet dhe shërbimet e tjera të Apple.

Ky është qëllimi i produktit, pasi Apple mendon se nëse nuk hyn në këtë treg që po lind, njerëzit që kanë pajisje të tjera të Apple do të zgjedhin të blejnë një Amazon Echo ose Google Home, dhe kështu të përdorin shërbime të tilla si Prime Music ose Play Music në ato altoparlantë. Me altoparlantin e tyre të zgjuar, mund të sigurojë që klientët e Apple Music të mbeten besnikë.

Tags: , , ,