6 muajt e parë vetëm me qumësht gjiri duhet ti ushqeni fëmijët

Qumështi i nënës padyshim që është ushqimi ideal për të gjitha foshnjat deri në muajin e gjashtë. Ai përmban shumë veti ushqyese, vitamina dhe antikore që i ndihmojnë fëmijës kundër infeksioneve dhe sëmundjeve të ndryshme. Nëse keni qumësht të mjaftueshëm për fëmijën tuaj duhet ta ushqeheni vetëm me qumësht gjiri dhe të mos i jepni qumësht shtesë pasiqë kjo do të shkaktojë pakësim të qumështit të gjirin. Vetëm në rast se e shihni që nuk keni qumësht sa duhet dhe nuk keni mundësi ta ushqeni fëmijën tuaj atëherë konsultoheni me doktorin nëse është e nevojshme qumësht shtesë apo jo.